Notícies del curs 23/24
Curs 2023 / 2024
Novembre, 2023
Guia d'ús de CORA.eiNa DMP
Publicat el 21/11/2023Els projectes finançats en el marc del programa Horizon Europe de la Comissió Europea cal que elaborin un Pla de Gestió de Dades (en anglès DMP, Data Management Plan) seguint els principis FAIR (Findable, Accessible, Interoperable i Reusable).
Per a una correcta gestió de dades de recerca cal planificar des de l'inici del projecte com es crearan o recopilaran les dades de recerca, processaran, emmagatzemaran, publicaran i reutilitzaran en un pla de gestió de dades o DMP, en les seves sigles en anglès de Data Management Plan.
+info: Consulta la guia d'ús
Propera sessió del Cicle Emprèn 2023
Publicat el 21/11/2023El Cicle Emprèn l’organitza el Departament d’Alumni & Careers i el Vicerectorat de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement, amb el Suport de Santander Universitats.
La primera sessió del Cicle Emprèn ha acostat a més de 90 estudiants de les facultats de salut el testimoni de Xavier Palomer i Noemí Balà, emprenedors al sector Healthcare. La segona sessió tindrà lloc el pròxim 30 de novembre a les 18.30 h amb la presència de Sílvio Elías, cofundador de Veritas. Amb la moderació de Núria Ramírez, periodista de RTVE i alumni de Periodisme del 2006, Sílvio Elías aprofundirà en el cas d’èxit del grup Veritas.
+info: Inscripcions
I Jornades Internacionals Ciutats i Universitats
Publicat el 21/11/2023Des de la Global University Network for Innovation (GUNi) i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) ens plau convidar-vos a participar a les “I Jornades Internacionals Ciutats i Universitats: construint una aliança pel desenvolupament social, cultural i econòmic sostenible” que tindran lloc els dies 12 i 13 de desembre de 2023 a l’Auditori del Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (Carrer de Roc Boronat, 138, 08018 Barcelona).
Les Jornades tenen com a objectiu reforçar la col·laboració entre les institucions d'educació superior i el seu entorn explorant, des d’un debat rigorós i obert, les relacions i punts de contacte entre les ciutats i les universitats, fent aflorar reptes comuns i propostes de futur.
+info: Consulta el programa, Inscripció
Consulta pública sobre el borrador de criterios de evaluación de la próxima convocatoria 2023 del sexenio de investigación
Publicat el 09/11/2023L'esborrany de criteris d'avaluació que se sotmet a consulta pública ha estat elaborat per la direcció de ANECA, després de prendre en consideració les aportacions dels vocals acadèmics del Ple de la CNEAI, de les presidentes dels Comitès que han resolt les sol·licituds en la convocatòria 2022, de la Comissió d'Assessorament per a l'Avaluació de Professorat (CAEP), així com de la Comissió d'avaluació i seguiment del sistema d'acreditació estatal creada al setembre.
Pot accedir a l'esborrany de criteris del sexenni de recerca 2023 aquí i comprovar els canvis incorporats revisant la Resolució de la convocatòria anterior, de 2022, disponible aquí.
A aquest efecte podran remetre's contribucions a la següent adreça de correu electrònic: participacion.sexenios2023@aneca.es, fent constar en elles:
ASSUMPTE DEL CORREU: Sección o secciones sobre la/s que se realiza la aportación (Preámbulo / Criterios generales / Criterios específicos Campo X / Apéndice)..
EN EL COS DEL CORREU:
Nom i cognoms de la persona participant.
Universitat o Centre de recerca.
Contacte (correu electrònic corporatiu).
La consulta pública estarà oberta del 6 al 19 de novembre de 2023, tots dos inclusivament
+info: borrador dels criteris
Jornada sobre finançament europeu de la recerca en salut.
Publicat el 09/11/2023L’IDIAPJGol co-organitza amb l’Institut Carlos III el proper 16/11/23 una jornada nacional en format híbrid en la qual es presentaran les futures convocatòries del ProgramaEU4Health.L’acte es podrà seguir virtualment a través del canal de Youtube de l’Institut, i de manera presencial a la sala d’actes de l’edifici corporatiu de l’ICS (Institut Català de la Salut), a la primera planta de Gran Via de les Corts Catalanes 587 de Barcelona. La jornada és de lliure accés, però cal inscripció prèvia.
+info: Programa EU4Health, Programa de la jornada, Inscripció
Neix un nou espai web per centralitzar i promoure la ciència oberta al sistema català de recerca i universitat
Publicat el 09/11/2023El Departament de Recerca i Universitats, a través del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), ha posat en funcionament un nou portal web per centralitzar i promoure la ciència oberta i l'accés obert en l’àmbit acadèmic i de recerca de Catalunya. El llançament del web CORA, sigles corresponents a l’acrònim Catalan Open Research Area, ha coincidit amb la celebració enguany de la Setmana Internacional de l'Accés Obert.
+info: Nota de premsa, accés a CORA
Octubre, 2023
SAVE THE DATE - Cicle Emprèn 2023
Publicat el 27/10/2023UIC Barcelona organitza la tercera edició del Cicle d’Emprenedoria, Emprèn 2023, dividit en dues sessions.
Primera sessió
"Emprenedoria en el sector salut" tindrà lloc al Campus Sant Cugat
8 novembre 14h a 15.30h.
Ponents:
Xavier Palomer, fundador d'Amelia Virtual Care
Noemí Balà, CTO & Co-Founder en Aortyx
Moderador: Oscar Porcel, professor adjunt de UIC Barcelona i Soci Director i Co-Fundador de Solutia.
+ info: Inscriu-te!
Segona sessió
"I do like Mondays. VERITAS: El propòsit com a brúixola" se celebrarà al Campus Barcelona.
30 de novembre 18.30h a 20h.
Ponents:
Silvio Elías, Cofundador i President de Veritas.
Presentador: Núria Ramírez Navarro, periodista d'RTVE i alumni de Periodisme de la promoció 2006.
+info: Inscrui-te!
28a edició de la Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’23)
Publicat el 27/10/2023En el marc de la Setmana de la Ciència, que se celebrarà entre el 10 i 19 de novembre, s’organitzaran tot un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics..., una gran oferta científica diferents formats a l’abast de tothom!
La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.
Enguany, la Generalitat de Catalunya impulsa la commemoració de l’Any Joan Oró, amb motiu del centenari del naixement del bioquímic Joan Oró i Florensa. Com a part d’aquesta iniciativa, la figura i trajectòria científica d’aquest cèlebre investigador lleidatà, referent internacional en l’estudi de l’origen de la vida, esdevindrà el fil conductor de la Setmana de la Ciència.
+info: web
Jornades de bones pràctiques de foment de la llengua catalana en l’àmbit religiós (RELIG 2023)
Publicat el 27/10/2023La Direcció General d’Afers Religiosos convoca unes jornades de bones pràctiques de foment de la llengua catalana en l’àmbit religiós, pels propers 7 i 8 de novembre per reflexionar i debatre sobre com el català pot esdevenir una llengua de diàleg de les religions i contribuir a la cohesió social. La modalitat de les jornades és presencial a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (c. Girona, 20 - 08010 Barcelona). També es podrà seguir en directe pel canal de Youtube de l'Escola.
Estructura i inscripcions
Les jornades RELIG 2023 s'estructuren en tres blocs temporals amb inscripció pròpia a cada bloc. Es pot fer la inscripció a tots els blocs que es vulgui.
Bloc 1. Dimarts 7 de novembre de 17 a 19.30 h.
El foment del català en l'ambit religiósBloc 2. Dimecres 8 de novembre de 9 a 14 h.
La situació del català en l'àmbit religiós i bones pràctiquesBloc 3. Dimecres 8 de novembre de 17 a 19.30 h.
Recursos per aprendre i utilitzar la llengua catalana
+info: Canal de Youtube, Programa general de les jornades, web i accés a inscripcions
Conferència “Supporting the transition to climate-neutral cities by 2023” del professor Lorenzo Chelleri
Publicat el 20/10/2023La Setmana Mundial del Creixement Verd 2023 és el bressol d’idees innovadores i solucions escalables que marcaran la diferència en la lluita contra la crisi climàtica. El Dr. Lorenzo Chelleri, professor de UIC Barcelona School of Architecture i membre del projecte europeu UP2030, oferirà una presentació titulada “Supporting the transition to climate-neutral cities by 2023”. Acompanya'ns el 27 d'octubre de 9 h a 10 h del matí i forma part del canvi cap a un futur sostenible!
+info: web de l'acte
ANECA actualitza els principis i els criteris d'avaluació dels sexennis de recerca
Publicat el 20/10/2023Donant compliment als compromisos adquirits per ANECA amb la seva adhesió a la San Francisco Declaration on Research Assessment (DAURA) i a la Coalition for Advancing Research Assessment (CoARA) el mes d'abril passat, l'Agència integra ja en aquesta convocatòria les orientacions del moviment internacional de reforma de l'avaluació de la recerca. Per a això, s'està treballant en una revisió profunda de l'Apèndix de la Resolució, de manera que es faciliti la identificació d'eines i mètriques per a avalar la rellevància i l'impacte de les aportacions presentades, que en cap cas es podran limitar a la indexació en una base de dades en particular.
+info: web
Jornada informativa nacional sobre les convocatòries de 2024 del Clúster 2: Cultura, Creativitat i Societat Inclusiva
Publicat el 20/10/2023Dimarts que ve 24 d'octubre de 2023 tindrà lloc una jornada informativa sobre les convocatòries de 2024 del Clúster 2 de Cultura, Creativitat i Societat Inclusiva. L'esdeveniment, organitzat per FECYT en col·laboració amb el CSIC, es celebrarà a Madrid en la sala d'actes de l'Institut de Química Física Blas Cabrera del CSIC i comptarà amb la participació de les NCPs del Clúster 2 Carolina Rodríguez Bollain, Aïda Díaz i Adeline Marcos i la invitació de coordinadors de projectes espanyols finançats.
+info: Consulta el programa i registra't
CulturEU Oberts 5 temes Horizon Europe: recerca i innovació en patrimoni cultural i indústries culturals i creativesGuide
Publicat el 20/10/2023Temes oberts:
Estratègies per enfortir el capital lingüístic europeu en un món globalitzat
Indústries culturals i creatives per a una transició climàtica sostenible
Nova Bauhaus Europea: solucions innovadores per a formes de vida més ecològiques i justes a través de l'art i la cultura, l'arquitectura i el disseny per a tothom
Aprofitar la transició digital per a les indústries culturals i creatives competitives europees
El patrimoni cultural i les arts d'Europa: promoure els nostres valors a casa i a l'estranger
+info: web
CulturEU Funding Guide
Publicat el 11/10/2023Amb aquesta guia interactiva, la Comissió Europea vol facilitar l'accés a les oportunitats de finançament disponibles per als sectors culturals i creatius de totes les fonts de finançament de la Unió Europea disponibles en 2021-2027.
L'objectiu és ajudar els actors d'aquests sectors a identificar les fonts més adequades de suport de la UE per als seus projectes.
+info: web, Accés a la guia
Horizon - MSCA Staff Exchanges 2023 (HORIZON-MSCA-2023-SE-01)
Publicat el 10/10/2023El passat 5 d'octubre va obrir la convocatòria MSCA Staff Exchange del 2023. Les accions MSCA Staff Exchange o d'Intercanvi de Personal (MSCA-ES) financen els intercanvis del personal implicat en les activitats de recerca i innovació de les diferents entitats participants en l'acció. Aquests intercanvis han de ser principalment intercanvis internacionals i intersectorials a curt termini, encara que es permetran intercanvis multidisciplinaris baix determinades condicions.
Podem dir que una MSCA-SE és un projecte de recerca que ha d'executar-se entre diverses institucions a base d'intercanvi de personal, és a dir, a base de ‘secondments’. Si no es realitzen dits ‘secondments’, no s'executa el projecte i, per tant, no es rebrà finançament per a la realització d'aquest.
La convocatòria restarà oberta fins el 28 de febrer de 2024.
+info: Funding & Tenders, Work Programme 2023-2024 MSCA, Guide for Applicants, Application form
VII Jornada de Patrimoni Cultural. Comunicació i divulgació del patrimoni
Publicat el 10/10/2023En la VII Jornada de Patrimoni Cultural es debatran quines han de ser les estratègies de difusió i transmissió de coneixement dirigits a públics molt diversos per part de les institucions museístiques i patrimonials en aquest panorama actual tan complex i en constant mutació. Per fer-ho comptarem amb diversos professionals d’una i altra banda de departaments de màrqueting i comunicació de museus i monuments, així com de gabinets de comunicació privats especialitzats en el tema, influencers i divulgadors a les xarxes socials, així com periodistes culturals.
La jornada serà el dia 26 d'octubre a l'Auditori de La Pedrera.
+info: Consulta el programa
Horizon Europe info days - Cluster 2
Publicat el 10/10/2023Sota el pilar II d'Horizon Europe, el Clúster 2 "Cultura, creativitat i societat inclusiva" té com a objectiu complir els objectius i prioritats de la UE per millorar la governança democràtica i la participació dels ciutadans, la salvaguarda i la promoció del patrimoni cultural, i respondre i donar forma a les transformacions socials, econòmiques, tecnològiques i culturals multifacéticas.
El Clúster 2 mobilitza l'experiència multidisciplinària de les ciències socials i humanitats europees (SSH) per entendre les transformacions fonamentals contemporànies de la societat, l'economia, la política i la cultura. El seu objectiu és proporcionar opcions de política basades en proves per a una transició ecològica i digital europea socialment justa i inclusiva i per a la recuperació posterior al COVID-19.
Els projectes futurs han de lliurar-se en les tres àrees d'intervenció que coincideixin amb el Horizon Europe Strategic Plan (2021-2024):
Democràcia i governança
Patrimoni cultural europeu i indústries culturals i creatives
Transformacions socials i econòmiques
L'acte del 19 d'octubre de 2023 es dedicarà a la construcció de consorcis pel Cluster 2: "Cultura, Creativitat i Societat Inclusiva". Inclourà reunions bilaterals en línia amb socis interessats en els mateixos temes per a les convocatòries 2024. Després d'un registre i una activació amb èxit del vostre perfil, els participants poden preorganitzar les reunions bilaterals mitjançant una eina de cerca de coincidències fàcil d'utilitzar.
+info: web
ERC Consolidator Grant
Publicat el 10/10/2023Recordem que el deadline dels ERC Consolidator és el 12 de desembre de 2023. Aquests fons estan dissenyats per donar suport a excel·lents IPs que encara poden consolidar el seu propi equip o programa de recerca independent. Els IP han de demostrar la naturalesa innovadora, l'ambició i la viabilitat de la seva proposta científica.
Dotació: Màxim 2.000.000€ per un període de 5 anys. En la proposta es pot sol·licitar un finançament addicional de fins a 1 000 000 euros per a cobrir els següents costos subvencionables quan siguin necessaris per a dur a terme el treball proposat.
Perfil de l'IP: Els investigadors principals hauran defensat amb èxit el seu primer doctorat almenys 7 anys abans de l'1 de gener de 2024. Defensa entre l'1 de gener de 2012 i el 31 de desembre de 2016 (inclosos).
+info: Funding and Tenders, ERC Work Programme 2024, Information for Applicants to the starting and consolidator grant 2024 calls, Guide for peer reviewers starting and consolidator grant calls
Drets i obligacions dins les MSCA
Publicat el 03/10/2023La CE i la REA han publicat guies per als investigadors/es que participen en projectes MSCA amb informació útil sobre els drets i obligacions dels investigadors i del personal.
Públic de les guies:
+info: web
Infoday regional sobre convocatòries del Consell Europeu de Recerca (ERC)
Publicat el 03/10/2023En el marc del projecte OPTIMAL, la Fundació i2CAT organitza, amb la col·laboració de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), una sessió presencial per presentar el programa del Consell Europeu de Recerca (ERC) on podràs informar-te dels detalls i resoldre els teus dubtes, conèixer casos d’èxit a Catalunya i saber quins són els serveis de suport de l’AGAUR per acompanyar-te. Addicionalment, hi haurà unes reunions bilaterals amb les National Contact Point (NCPs) de l’ERC.
La sessió serà presencial, el 19 d’octubre de 2023, a l'Auditori de l'Edifici Nexus I
(C/ Gran Capità, 2-4, Nexus I, 08034, Barcelona )
+info: Agenda de la sessió, inscriu-te a la sessió
Setembre, 2023
IV Workshop: Crafting a Winning ERC-StG Proposal
Publicat el 29/09/2023Aquest divendres 29 de setembre la Academia Joven de España ha organitzat el quart workshop Crafting a Winning ERC-StG Proposal. L'acte es transmetrà en streaming i es podrà trobar al canal de Youtube de l'Academia.
A continuació podeu consultar el programa de l'acte:
Webinar sobre el Pla de promoció de la Integritat de la Recerca
Publicat el 28/09/2023El seminari es dividirà en dues parts per a cobrir de manera exhaustiva els aspectes essencials dels Plans de Foment de la Integritat en la Recerca (PPIR).
En la primera part, un representant de la Comissió Europea explicarà la importància i les obligacions d'aplicar un Pla de Foment de la Integritat en la Recerca (PPIR).
La segona part del seminari web se centrarà en els Procediments Operatius Estàndard i les Directrius que les Organitzacions de Recerca poden utilitzar per a desenvolupar els seus propis Plans de Promoció de la Integritat de la Recerca (l'eina SOPs4RI). Es proporcionarà una guia pas a pas sobre com navegar pel SOPs4RI i oferiran orientació sobre com utilitzar aquesta eina de manera eficaç.
A més, els participants tindran l'oportunitat de conèixer experiències pràctiques d'aplicació del material SOPs4RI.
Dia i hora: 17 d'octubre de 13:30 a 15:30h
+info: web, Programació
Congrés Internacional Open Science Fair 2023
Publicat el 28/09/2023Els dies 25, 26 i 27 de setembre s'ha celebrat a Madrid el Congrés Internacional Open Science Fair 2023: la Ciència Oberta per a Futures Generacions, organitzat per la FECYT i Open Aire.
FECYT ha penjat al seu canal de Youtube els vídeos complets de totes les sessions del congrés que pots visualitzar en els següents enllaços:
25 de setembre: accés al vídeo
26 de setembre: accés al vídeo
27 de setembre: accés al vídeo
+info: Consulta el programa complet
Curs de la Universitat de Granada sobre ChatGPT i pràctiques docents responsables
Publicat el 28/09/2023La Universitat de Granada oferirà el pròxim 4 d'octubre un curs titulat ChatGPT en contextos acadèmics: Pràctiques docents responsables amb Intel·ligència Artificial Generativa. Està dissenyat per a oferir una visió pràctica de l'ús de ChatGPT des de la perspectiva docent.
Contingut
En una primera secció introductòria, es presentarà la intel·ligència artificial i l'ús adequat de prompts. Posteriorment, s'exposarà com podem emprar ChatGPT en quatre aspectes essencials del treball acadèmic: (1) elaboració de classes, pràctiques i qüestionaris; (2) anàlisi de dades; (3) assistència en l'escriptura i, finalment, (4) reflexió sobre l'ús de ChatGPT per part dels estudiants i com afrontar aquest nou desafiament en l'avaluació.
Públic
Es tracta d'un curs gratuït i obert a qualsevol persona. El curs serà transmès en directe per a aquells que no puguin assistir presencialment. L'enllaç per a la transmissió en viu es compartirà poc abans del seu inici en la web del projecte.
Dia i hora: 4 d'octubre a les 18:ooh
+info: Pàgina oficial del projecte, Inscripció
CaixaResearch d'investigació en salut
Publicat el 28/09/2023El dia 19 de setembre es va obrir la setena convocatòria de CaixaResearch d'investigació en salut, que restarà oberta fins el 16 de novembre.
Es farà una sessió informativa el pròxim 11 d'octubre a les 10:30h per explicar la convocatòria del 2024. La sessió es farà en anglès i és obligatori registre previ.
+info: Registre
Evento Tendencias e innovación en las Ciencias del Deporte
Publicat el 27/09/2023Des de la iniciativa CSD+i del Consell Superior d'Esports es celebrarà la primera trobada de l'itinerari d'activitats relacionades amb les Ciències de l'Esport. L'esdeveniment versarà sobre Tendències i Innovació en les Ciències de l'Esport i se celebrarà el dia 5 d'octubre en el Consell Superior d'Esports.
Té com a objectiu presentar un dels principals eixos de CSD+i, el Radar de tendències, i donar a conèixer el treball d'alguns investigadors experts, així com empreses que estan aplicant en el mercat algunes de les seves línies de recerca en l'esport.
Les taules rodones permetran acostar l'acadèmia al món empresarial, i viceversa, per a compartir coneixements i perspectives sobre les tendències emergents en les Ciències de l'Esport.
L'esdeveniment tindrà lloc el dia 5 d'octubre de 2023 de 10:30h a 12:00h. Se celebrarà de manera presencial a la Sala Samaranch del CSD (C. de Martín de Fierro, 5, 28040, Madrid).
Per a formar part d'aquesta jornada, pots inscriure't a través del següent enllaç.
Nous estàndards i eines per a una carrera investigadora més atractiva a la UE
Publicat el 21/09/2023La Comissió Europea ha publicat un breu document on explica com fer atractiva la carrera investigadora a Europa, una de les accions prioritàries de ERA Policy Agenda 2022-2024, amb l'objectiu de retenir talent i fer-nos més competitius. Per aconseguir-ho, la Comissió proposa una recomanació per establir un Marc Europeu per les carreres investigadors, incloent una nova Carta de l'investigador per millorar les seves condicions laborals.
+info: Consulta el document
Acord entre la Unió Europea i Regne Unit
Publicat el 21/09/2023La UE i el Regne Unit han arribat a un acord per a la seva associació a HEU i al programa Copernicus (quedarà fora d’Euratom i d’ITER). L’acord d’associació és fins a 2027 (finalització programa HEU) i haurà de ser ratificat pels estats membres a través del Consell de la UE. En conseqüència de l’acord, el Regne Unit podrà participar plenament a partir de l'01/01/24 en el programa de treball 2024 i en endavant, incloses les convocatòries de 2024 que s'obren aquest any. Tanmateix, per a les convocatòries del programa de treball 2023, els investigadors del Regne Unit encara hauran d'utilitzar l'esquema de garantia de seguretat del Regne Unit per finançar la seva participació als projectes.
+info: Nota de prensa
La Nit de la Recerca
Publicat el 15/09/2023La Nit Europea de la Recerca se celebra cada any l’últim divendres de setembre en més de 300 ciutats de 30 països de tota Europa. El seu objectiu és apropar la recerca, la innovació i els seus protagonistes, els científics i científiques, a la ciutadania d’una forma planera i divertida. Així, tot tipus de públic, des d’escoles, famílies i canalla fins a joves o adults de totes les edats, podreu conèixer i ser partíceps de la ciència del vostre territori a través de diferents activitats com tallers, xerrades, espectacles, experiments, observacions astronòmiques i jocs.
La Nit Europea de la Recerca és un projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea en el marc de les accions Marie Sktodowsca-Curie del programa Horizonte 2020.
+info: Consulta el programa
Erasmus+ World Wide Webinar 2023
Publicat el 15/09/2023La Direcció General d'Educació, Joventut, Esport i Cultura (DG EAC) i l'Agència Executiva Europea d'Educació i Cultura (EACEA) organitzarà l'edició tres webinars sobre les oportunitats de participació de la part de Dimensió Internacional Erasmus+ 2024.
Aquest esdeveniment, exclusivament en línia, està dirigit a potencials sol·licitants de tot el món i també brindarà tant als sol·licitants nous com als més experimentats l'oportunitat d'enviar preguntes per escrit al personal de la Comissió Europea (CE).
El webinar comptarà amb tres sessions, cadascuna de les quals cobrirà temes diferents. Les sessions del matí (10.00-12.45 hora Brussel·les) es repetiran a la tarda (14.30-17.15 hora Brussel·les) per a atendre les diferents zones horàries.
Dimarts 17 d'octubre: Introducció general – Mobilitat internacional de crèdit – Accions Marie Skłodowska-Curie
Dimecres 18 d'octubre: Erasmus Mundus – Desenvolupament de capacitats per l'educació superior – Accions Jean Monnet
Dijous 19 d'octubre: Desenvolupament de capacitats per l'educació i formació professional – Intercanvi virtual Erasmus+ – Desenvolupament de capacitats para joves
+info: Accés web
Concurs dels Monòlegs del Club de la Ciència
Publicat el 15/09/2023Els monòlegs del club de la ciència, és un concurs adreçat a persones que estiguin cursant estudis o exerceixin professionalment en àrees relacionades en l’àmbit de la ciència i/o tecnologia, inclosa la docència preuniversitària especialitzada en ciència.
L’objectiu del concurs és promoure la comunicació de la ciència d’una manera sintètica, amena i entenedora i utilitzant únicament les habilitats comunicatives personals, sense el suport d’eines per a presentacions.
+info: Bases de concurs, Formulari d'inscripció
Evaluación de la actividad científica: un reto del presente
Publicat el 15/09/2023La revista de Enredadera de la Red de Bibliotecas i Archivos del CSIC, ha publicat un monogràfic sobre l'avaluació de l'activitat científica.
+info: Accès al monogràfic de la revista
II Cicle de formació online de Web of Science
Publicat el 08/09/2023FECYT, juntament amb Clarivate, ha organitzat el II Cicle de Formació en línia de la base de dades Web of Science que tindrà lloc entre el 18 de setembre i el 6 d'octubre de 2023, amb l'objectiu de donar a conèixer les actualitzacions, canvis i novetats d'aquesta base de dades, per mitjà de 15 sessions gratuïtes, en espanyol, de 90 minuts de durada, en horari de demà, d'11.00 a 12:30h.
+info: Notícia, Jornades i inscripció
ERC Work Programme 2024
Publicat el 08/09/2023L’European Research Council organitza un webinar interactiu on s’explicaran les novetats del nou ERC Work Programme 2024, el proper 20 de setembre, a les 12h15.
Recordem els terminis de les ERC
Proof of Concept 2023. Termini: 21/09/23 +informació
Starting Grants 2024. Termini: 24/10/23 +informació
Synergy Grants 2024. Termini: 08/11/23 +informació
Horizon Europe. Jornades d'implantació
Publicatl el 08/09/2023La DG d’RDI ha planificat la sèrie de jornades d‘implementació de l'HEU 2023 per als (futurs) participants. Cada esdeveniment en línia es centrarà en un aspecte informatiu:
com trobar oportunitats i presentar una proposta a HEU. 05/10/23
la preparació del conveni de subvenció. 17/10/23.
la gestió de subvencions a HEU. 24/10/23.
+info: Registra't
Instruccions per a la comunicació i publicitat de les ajudes a la R+D+i concedides per l'Agència Estatal de Recerca
Publicat el 08/09/2023S'ha actualitzat la normativa de publicitat de les ajudes concedides per la AEI. Les Convocatòries d'ajudes per al Fomento de la I+D+i gestionades per la Agencia Estatal de Investigación (AEI), estableixen entre els seus requisits que les entitats beneficiàries de les ajudes, hauran de donar publicitat de les mateixes i esmentar adequadament les institucions finançadores d'aquestes ajudes.
Aquestes instruccions tenen com a finalitat definir la forma en què els beneficiaris han de donar publicitat de les ajudes rebudes per a les diferents actuacions i activitats realitzades (projectes de R+D+i, contractes de recursos humans per a la recerca, adquisició d'equipament científic tècnic, activitats d'enfortiment i internacionalització, actuacions de coordinació, etc.) en qualssevol mitjans de difusió que s'utilitzin.
+ info: Documentació
Beques de la Fundació La Caixa - Session formatives
Publicat el 04/09/2023La Caixa ha preparat una sessió formativa en línia sobre les beques de doctorat INPhINIT i de postdoctorat Junior Leader de la Fundació ”la Caixa”.
Si esteu interessats en demanar una de les dues beques, apunta't a la sessió que tindrà lloc el pròxim 13 de setembre a les 11:00 h.
+ info: Apunta't