Notícies del curs 22/23
Curs 2022 / 2023
Juliol, 2023
Nou Codi Europeu de Conducta per la Integritat en la Recerca
Publicat el 03/07/2023El Codi Europeu de Conducta per a la Integritat en la Recerca serveix a la comunitat investigadora europea com a marc per a l'autoregulació en totes les disciplines científiques i acadèmiques i per a tots els entorns de recerca.
L'edició revisada de 2023 del Codi de Conducta Europeu per a la Integritat en la Recerca s'ha actualitzat per a garantir que el Codi de Conducta Europeu continuï sent adequat i pertinent per a totes les disciplines, àrees emergents de recerca i noves pràctiques de recerca. La Comissió Europea reconeix el Codi de Conducta Europeu com el document de referència en matèria d'integritat de la recerca per a tots els projectes de recerca finançats per la UE, i el Codi de Conducta Europeu serveix cada vegada més com a model per a organitzacions i investigadors de tota Europa i fora d'ella.
Els canvis introduïts en la revisió de 2023 reflecteixen una major consciència de la importància de la cultura de la recerca per a fer possible la integritat de la recerca i l'aplicació de bones pràctiques de recerca, i atribueixen a totes les parts interessades una major responsabilitat en l'observança i promoció d'aquestes pràctiques i dels principis que les sustenten. Així mateix, donen cabuda a una major sensibilitat en la comunitat investigadora respecte als mecanismes de discriminació i exclusió i a la responsabilitat de tots els actors de promoure l'equitat, la diversitat i la inclusió. També té en compte els canvis en les pràctiques de gestió de dades, el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) i els últims avanços en matèria de ciència oberta i avaluació de la recerca.
+ info: Accedir a document
Juny, 2023
Final interuniversitària del concurs “Tesis en 4 minuts"
Publicat el 21/06/2023El concurs “Presenta la teva tesi en 4 minuts” està organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), juntament amb les dotze universitats catalanes, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de Fundació "la Caixa" i la Fundació Joan Oró.
La sisena edició del concurs s’emmarca dins de les activitats de l’Any Joan Oró, i s’atorgaran tres premis; primer premi, amb una dotació de 3.000 euros; segon premi, 2.000 euros; i premi del públic, 1.000 euros i una menció especial Joan Oró, amb una dotació de 1.000 euros.
L’objectiu del concurs és plantejar als estudiants de doctorat, de qualsevol disciplina científica, el repte d’explicar la seva recerca durant un temps màxim de 4 minuts amb un llenguatge senzill i fàcilment comprensible, per a un públic general.
Data: 22 de juny de 2023
Hora: 18.00
KIT de comunicació de projectes ERASMUS+
Publicat el 08/06/2023La SEPIE posa a disposició dels beneficiaris de projectes ErasmusPlus plantilles, temes d’autorització de drets d'imatge o suport pel pla de difusió del projecte per ajudar amb la difusió dels seus projectes
+info: Accés al document
Maig, 2023
Dictamen 1/2023, de 19 de maig que emet el CIR-CAT en relació amb les afiliacions múltiples en revistes científiques
Publicat el 25/05/2023Des del Departament de Recerca i Universitats s'ha fet públic un dictament en relació amb les afilicacions múltiples atenent a la sol·licitud d'estudi d'informacions relatives a diversos investigadors i investigadores que, malgrat que estaven vinculats a universitats i centres de recerca a Catalunya, declaraven que havien canviat llur filiació professional preferent, en alguns casos, presumptament, amb una compensació econòmica.
+ info: Document en català, castellà o anglès, Notícia al web
Calendari de convocatòries obertes Horizon Europe 2023/2024
Publicat el 24/05/2023L'equip SPEI de l'AGAUR ha elaborat un calendari per a tenir una visió general de les properes oportunitats de finançament HEU publicades fins al moment.
+ info: Calendari
Jornada Misiones Horizonte Europa: Novedades y Convocatorias 2023
Publicat el 11/05/2023El pròxim 17 de maig a les 10.00 hores s'iniciarà una jornada amb intervencions inicials centrades en l'estat de desenvolupament de les missions i el seu futur pròxim. A continuació, els participants es podran unir a cadascuna de les cinc sessions paral·leles que s'organitzaran i on s'explicarà detalladament l'estat de desenvolupament i implementació de cada missió, i en el cas d'haver-hi convocatòries obertes, s'aprofundirà en el contingut del Programa de Treball 2023, mostrant les oportunitats de participació en projectes col·laboratius de R+D+I:
Missió Càncer (Sala Càncer).
Missió Restaurar els nostres Oceans i Aigües (Sala Oceans).
Missió Adaptació al Canvi Climàtic (Sala Clima).
Missió Ciutats intel·ligents i climàticament neutres (Sala Ciutats).
Missió Un pacte europeu sobre el Sòl (Sala Sòls).
+info: web, Agenda, Inscripció, Afegir al calendari
Modificació de les comissions d'Acreditació i Àrees de coneixement assignades
Publicat el 03/05/2023S'ha publicat al Boletín Oficial del Estado amb el qual es modifica l'annex I corresponent a l'organització de les comissions d'acreditacó i àrees de coneixement.
Publicació de taxes AQU 2023
Publicat el 03/05/2023Es dona publicitat a les taxes i les quotes corresponents per a l'any 2023 que gestionen el Departament de Recerca i Universitats i els organismes i les entitats que en depenen.
+ info: web AQU, ORDRE REU/95/2023, de 27 d'abril, per la qual es dona publicitat a la relació de les taxes vigents al Departament de Recerca i Universitats.
Abril, 2023
Publicació d'un document amb recomanacions sobre la Ciència Oberta
Publicat el 26/04/2023En el marc del projecte Erasmus+ Circle U. European University Alliance, experts de 9 universitats publiquen un document en el que donen recomanacions i proposen accions per fomentar la ciència oberta a les institucions d'educació superior
+ info: Report
Comunicació i Publicitat de les Ajudes Concedides (AEI)
Publicat el 26/04/2023S'ha publicat el nou manual de publicitat de les ajudes concedides per l'Agència Estatal d'Investigació (AEI). Aquestes ajudes estableixen entre els seus requisits que les entitats beneficiàries, hauran de donar publicitat de les mateixes i esmentar adequadament les institucions finançadores.
Aquestes instruccions tenen com a finalitat definir la forma en què els beneficiaris han de donar publicitat de les ajudes rebudes per a les diferents actuacions i activitats realitzades (projectes de R+D+i, contractes de recursos humans per a la recerca, adquisició d'equipament científic tècnic, activitats d'enfortiment i internacionalització, actuacions de coordinació, etc.) en qualssevol mitjans de difusió que s'utilitzin.
+ info: Manual de publicitat actualitzat
Participació d'Hongria i decisió d'execució (UE) 2022/2506 del Consell
Publicat el 20/04/2023La Comissió Europea ha informat de la Decisió d'Execució (UE) 2022/2506 del Consell, sobre mesures per a la protecció del pressupost de la Unió enfront de la vulneració dels principis de l'Estat de Dret a Hongria.
La Decisió 2022/2506 estipula que no s'han de contreure compromisos legals amb cap fideïcomís d'interès públic establert sobre la base de la Llei Hongaresa IX de 2021, ni amb cap entitat mantinguda per aquests fideïcomisos d'interès públic.
Aquesta prohibició aplica a partir del 16 de desembre de 2022 i a tota la cadena de finançament amb pressupost de la Unió. És a dir, des d'aquesta data les entitats afectades no poden signar Acords de Subvenció, no poden participar com a beneficiaris ni com a entitats afiliades, tampoc poden signar contractes per a proporcionar béns i serveis al projecte, ni fer tasques via subcontractació, ni rebre financial support to third parties via convocatòries en cascada o premis organitzats en el marc d'un projecte, aportar contribucions in-kind a canvi d'una contraprestació.
No obstant això, les entitats afectades podrien participar en qualitat de “Associated Partners”, és a dir, contribuint al projecte sense rebre finançament europeu. Per a aquests casos, el govern hongarès ha establert un mecanisme de garantia per a donar suport a la participació d'universitats hongareses afectades per la Decisió 2022/2506.
Més informació en la secció de preguntes freqüents.
Novetats a Web of Science
Publicat el 19/04/2023Si teniu ResearchID (perfil d'autor a Web of Science), heu de saber que a partir del 13 d'abril s'actualitzarà el llistat d'articles i preprints de forma automàtica, sense necessitat de reclamar-los.
Rebreu notificacions per correu electrònic quan es realitzin actualitzacions amb enllaços per a gestionar fàcilment les publicacions. En cas de no voler actualitzar automàticament el perfil, podreu modificar les vostres preferències des de la configuració de perfil.
Si encara no heu reclamat el vostre perfil o necessiteu més informació sobre com gestionar-ho, podeu posar-vos en contacte amb el Servei de Biblioteca de la universitat.
Prepara’t per a la Convocatòria Connecta!
Publicat el 19/04/2023L’Observatori Social llança la tercera edició de la Convocatòria Connecta, amb l’objectiu de finançar projectes de recerca impulsats conjuntament entre l’àmbit de la recerca i el de la pràctica (sector social i administració pública). La temàtica d’aquesta convocatòria és el benestar emocional i la salut mental.
El 18 de maig, a les 11:00h, es farà una sessió informativa per conèixer els detalls de la convocatòria. Per poder assistir a la sessió online, és imprescindible inscriure-s’hi prèviament. Inscriu-t'hi!
Març, 2023
Calendari actualitzat AEI 2023
Publicat el 24/03/2023La Agencia Estatal de Investigación ha actualitzat el calendari previst de convocatòries.
Podeu accedir a través d'aquest enllaç.
BioSpain 2023
Publicat el 20/03/2023BIOSPAIN 2023, un dels esdeveniments biotecnològics més importants i un dels més grans del món, torna a Barcelona del 26 al 28 de setembre. Organitzada per AseBio, enguany compta amb la col·laboració de Biocat, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.
Més de 850 entitats innovadores que treballen en salut, agroalimentació sostenible i solucions contra el canvi climàtic
1.500 professionals de 30 països
més de 200 expositors i més de 3.500 reunions one-to-one
més de 50 inversors nacionals i internacionals.
40 conferències sobre diverses temàtiques, presentacions d'empreses i activitats de networking.
+ info: Pàgina del congrés
Jornada de presentació AES 2023
Publicat el 20/03/2023L'Institut de Salut Carles III ha organitzat una jornada de presentació pública de l'Acció Estratègica en Salut (AES 2023) pel dia 21 de març a les 11:30h, amb una duració aproximada de 2 hores.
L'acte tindrà lloc al Instituto de Investigación Biomédica de Málada (IBIMA) i es retransmetrà a través del Canal Institucional de Youtube del ISCIII.
Les persones interessades podran seguir la presentació en temps real a través del següent enllaç: https://youtube.com/live/2hnYLaX8ev8?feature=share
Podeu consultar les característiques i novetats de AES 2023 a través de la notícia publicada al blog del ISCIII: https://www.isciii.es/Noticias/Noticias/Paginas/Noticias/Aprobaci%c3%b3n-AES-2023.aspx
Guia pel respecte a la llibertat religiosa en les relacions laborals
Publicat el 14/03/2023La Direcció General d’Afers Religiosos organitza la presentació de la Guia pel respecte a la llibertat religiosa en les relacions laborals.
Col·loqui amb Albert Toledo, especialista en dret del treball i autor de la Guia, Fàtima Ahmed, membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa i Gagandeep Singh Khalsa, portaveu de la comunitat sikh, moderat per Anna Massallé, tècnica de la Direcció General d’Afers Religiosos. Carles Armengol, director general d’Afers Religiosos, introduirà l’acte.
Dia i hora: El dilluns 20 de març a les 18h
Lloc: Sala d’actes de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (C. Girona, 20, 08010 Barcelona)
Acte obert al públic però que requereix inscripció prèvia per assistir-hi.
+info: Formulari d’inscripció
Plataforma de col·laboració entre les institucions del patrimoni cultural
Publicat el 09/03/2023European Collaborative Cloud for Cultural Heritage (HORIZON-CL2-2023-HERITAGE-ECCCH-01-01) té com a objectiu dissenyar i establir un núvol col·laboratiu europeu per al patrimoni cultural.
Les accions del clúster d'Horitzó Europa sobre "Creativity, Cultural Heritage and Inclusion" ajuden el patrimoni cultural europeu a tornar-se ecològic i digital. La UE fomenta la innovació i la creativitat en el sector de les arts i les indústries culturals i creatives a través de diversos programes. Per primera vegada, el programa Creative Europe preveu ajudes sectorials al patrimoni cultural.
+ info: Notícia original, Horizon Europe Calls for Cultural Heritage
Open Data Day 2023 Events
Publicat el 02/03/2023Open Data Day s és una celebració anual de les dades obertes a tot el món. Grups de tot el món creen esdeveniments locals aquest dia en què utilitzaran dades obertes en les seves comunitats. Aquest any es celebrarà entre el 4 i el 10 de març. Tots els resultats estan oberts a tothom per al seu ús i reutilització.
Consulta tota la programació a escala mundial dels actes que tindran lloc pel Open Data Day del 2023 a través d'aquest enllaç.
CORA.eiNa DMP incorpora les plantilles d'Horizon Europe
Publicat el 02/03/2023Darrerament, el CSUC ha comunicat la implementació a CORA.eiNa DMP de la plantilla i les guies associades per a Horizon Europe. Aquesta eina permet a qualsevol professional de recerca crear els seus plans en línia i de manera col·laborativa.
Tanmateix, el Grup de Treball de Suport a la Recerca, format per representants de totes les universitats membres del CSUC i també per l'Àrea de Ciència Oberta i l'Àrea TIC, ambdues del Consorci, ha elaborat la guia "Data Management Plan for Horizon Europe: Version 1, October 2022", que s'ha publicat al repositori cooperatiu RECERCAT. El document vol servir de suport a professionals de la recerca a l'hora de crear els seus plans de gestió de dades per aquesta agència de finançament.
Febrer, 2023
European IP Helpdesk Webinar: Consortium Agreements
Publicat el 28/02/2023El pròxim 2 de març de 10:30 a 12:00 European IP Helpdesk farà un webinar on es parlarà sobre què és un consortium agreement, quan fa falta firmar-lo, quins models hi ha disponibles, etc.
És un webinar obert però és necessari registre previ.
+ info: Formulari d'inscripció
Webinar III: Aprendiendo de ERC-Advanced Grant 2021. La experiencia de 3 ERC Grantees
Publicat el 16/02/2023En aquest webinar es transmetran suggeriments i consells per a sol·licitar una ERC-Advanced Grant 2023 a través de l'experiència de 3 IP de la passada convocatòria resolta, un per cada domini científic.
L'última mitja hora es dedicarà a resoldre qüestions de l'audiència. Aquest webinar no es gravarà i es realitzarà en castellà.
+ info: inscripció
Researcher Career path in Spain at a glance! (6th edition)
Publicat el 01/02/2023FECYT ha publicat la nova edició del diagrama actualitzat de les diferents etapes de la carrera investigadora a Espanya alineant els contractes i posicions per a les diferents etapes de la carrera investigadora sobre la base del marc europeu de la carrera investigadora (R1-R4). També s'identifiquen les diferents ajudes i convocatòries que podràs sol·licitar a cada moment, incloent-hi els enllaços en els quals podràs ampliar informació sobre cadascuna de les convocatòries.
+ info: Accés al document
Horizon Europe Infoday Catalunya Cluster 1: Salut
Publicat el 01/02/2023El divendres 10 de febrer, de 10:00 a 12:30 h, tindrà lloc una sessió presencial al Palau Robert de Barcelona per tractar detalls i dubtes sobre la convocatòria Horizon Europe Cluster 1.
És una sessió gratuita, organitzada per ACCIÓ.
Si ja estàs preparant una proposta per presentar a alguna de les convocatòries i vols augmentar les teves probabilitats d’èxit, en fer la inscripció podràs demanar una reunió individualitzada amb els National Contact Point (NCPs) i amb un consultor d'ACCIÓ.
+info: Inscripció
Gener, 2023
Webinar: Apoyo a la carrera investigadora en el Horizon Europe (RedOE i Zabala Innovation)
Publicat el 27/01/2023La RedOE de CRUE i l’empresa Zabala Innovation han organitzat un webinar titulat “Apoyo a la Carrera Investigadora en Horizon Europe”.
Es celebrará el pròxim dia 2 de ferbrer de 13:00 a 14:00 h, en format online, i es tractaran els temes següents:
¿Cómo apoya Horizon Europe a la carrera investigadora?
El Pilar 1:
Programa MSCA. Distintas oportunidades.
Distintas calls ERC: Starting, Consolidator, Advanced, PoC, Sinergy.
Otros pilares:
Clusteres
EIC
La inscripción estarà oberta fins el dia 31 de gener. Podeu acceder a través del següent enllaç.
Conversaciones con ANECA Sexenios 2023
Publicat el 12/01/2023La Agencia ha programado para el próximo martes, 17 de enero, cuatro encuentros online a través de su espacio #ConversacionesConANECA, en el canal de la Agencia en YouTube, ANECAtv para que las presidentas de todos los comités de evaluación puedan abordar con detalle los pormenores de cada uno de los campos y explicar los baremos que utilizará cada comité evaluador. En todas, se podrán formular consultas a través del chat. Las sesiones se realizarán de acuerdo con el siguiente horario:
9.00 a 11.00.
Comité 9: Derecho y Jurisprudencia
Comité 10: Historia, Geografía y Arte
Comité 11: Filosofía, Filología y Lingüística.
12.00 a 14.00
Comité 7.1: Ciencias Sociales, Políticas, del Comportamiento y de Estudios de Género
Comité 7.2: Ciencias de la Educación
Comité 8: Ciencias Económicas y Empresariales.
16.00 a 18.00
Comité 1: Matemáticas y Física
Comité 3: Biología Celular y Molecular
Comité 4: Ciencias Biomédicas
Comité 5: Ciencias de la Naturaleza.
19.00 a 21.00
Comité 6.1: Tecnologías Mecánicas y de la producción
Comité 6.2: Ingenierías de la Comunicación, Computación y Electrónica
Comité 6.3: Arquitectura, Ingeniería Civil, Construcción y Urbanismo
Comité 2: Química.
+info: ANECAtv
Desembre, 2022
Nova Llei de la ciència de Catalunya
Publicat el 22/12/2022El Parlament de Catalunya ha aprovat la nova Llei de la ciència de Catalunya. Nascuda amb un ampli consens parlamentari i entre el sistema de coneixement del país, a la llei vol garantir una ciència al servei de la societat que posi èmfasi en la innovació, la sostenibilitat, la cohesió social i l’equilibri territorial.
Concep la recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) com una eina per contribuir al benestar de les persones, la competitivitat de les empreses i l’eficàcia de les institucions públiques, i posa especial èmfasi en el servei a la ciutadania.
+info: nota de premsa
Convocatòria de Proyectos de Generación de Conocimiento 2022
Publicat el 15/12/2022Des de l'Agencia Estatal de Investigación han fet arribar una carta referent a la propera convocatòria de Proyectos de generación de conocimiento 2022.
Les principals novetats que ha comunicat Domènec Espriu, Director de la Agencia Estatal de Investigación, són:
Convocatoria única para ayudas a proyectos y para contratación de formación de personal investigador predoctoral asociado a dichos proyectos
Presupuesto conjunto de ambas actuaciones: 625 M€ (565 M€ concedidos en 2021)
Las actuaciones dirigidas a la formación de personal investigador predoctoral estarán vinculadas de manera univoca a un proyecto de investigación de esta convocatoria. El proceso de evaluación y selección de la persona que se contrate dentro de la actuación de formación de personal investigador predoctoral corresponderá a la entidad beneficiaria del proyecto, siguiendo los criterios de evaluación que figuran para esta actuación en la orden de bases.
Aumento en más de un 20% del número de contratos predoctorales disponible para proyectos (se trasladan a otras convocatorias los contratos reservados a otras actuaciones). Mejores condiciones salariales.
25% de costes indirectos
Implementación de las medidas a favor de la igualdad de género, y otras, derivadas de la LCTI.
Nuevos criterios de valoración disponibles aquí.
Racionalización de los conceptos de gasto elegibles.
Todos los proyectos empezarán el 1 de septiembre de 2023.
Tanmateix, l'apertura del període de sol·licituds està prevista per principis de gener de 2023.
Es farà un webinar que tindrà lloc el dia 21 de desembre a les 12.00 hores, a través d'aquest enllaç: https://us06web.zoom.us/j/83986101790
+ info: Orden de bases, Modelos de documentos, Anunci del webinar
S'han publicat els plans de treball definitius d'Horizon Europe 2023-2024
Publicat el 15/12/2022Ja es poden consultar els plans de treball d'Horizon Europe 2023-2024.
La Comissió Europea està preparant jornades informatives per presentar els diferents topics. Podeu consultar les següent jornades a través d'aquest enllaç.
+ info: Consultar els plans
S'ha publicat el calendari de convocatòries del Ministerio de Ciencia e Innovación
Publicat el 02/12/2022S'ha fet pública una actualització del calendari de convocatòries del Ministeri on apareixen dues notícies importants.
La convocatòria de contractes predoctorals lligats als projectes de generació de coneixement i la nova convocatòria de Proyectos de generación del conocimiento sortiran entre desembre del 2022 i gener del 2023.
Tanmateix, recordeu que la nova convocatòria de Proyectos de generación del conocimiento inclou per primera vegada els contractes predoctorals associats.
Descarrega't el calendari a través d'aquest enllaç.
Reflexions al voltant de les noves tendències internacionals d’avaluació del professorat: cap a on volem anar?
Publicat el 01/12/2022L’objectiu d’aquest seminari és el de reflexionar sobre nous enfocaments de l’avaluació de la recerca a partir de dues presentacions. La d’un ponent de relleu internacional sobre el tema i la presentació dels principals resultats de l’estudi realitzat per un grup investigadors per encàrrec de la Agencia Canaria de Calidad Universitaria y Evaluación.
Data: 14/12/2022
+ info: web AQU, Programa, Inscriu-te
Novembre, 2022
Curs de Redacció de projectes Erasmus+
Publicat el 24/11/2022El objetivo general de este curso es dotar a los participantes de las habilidades y conocimientos sobre cómo preparar propuestas competitivas dentro de la convocatoria Erasmus + KA2 Capacity Building in Higher Education.
Este curso es impartido por senior project managers de la OGPI (Oficina de Gestión de Proyectos Institucionales de la Universidad de Alicante.
Se llevará a cabo durante los días 29 y 30 de noviembre.
+info: web oficial de la OGPI de Alicante
Advanced Grants 2022 – sessió de coaching
Publicat el 24/11/2022L’AGAUR dona suport als candidats de la convocatòria Advanced Grants que han estat convidats a l’entrevista de l'ERC en la 2a fase d’avaluació i organitza una sessió de coaching interactiva per oferir indicacions als investigadors i resoldre dubtes concrets per preparar l’entrevista.
Si voleu participar, haureu enviar el nom IP, correu electrònic, institució, títol i acrònim del projecte, panell i la data d’entrevista a spei.agaur@gencat.cat
+info: Notícia original d'AGAUR
Unitat de Bibliometría de UIC Barcelona
Publicat el 17/11/2022Sabíeu que el Servei de Biblioteca de UIC Barcelona disposa d'una Unitat de Bibliometria? Sabeu per a què serveix?
La Unitat de Bibliometria té la missió principal d'oferir els seus serveis al personal investigador i el professorat, així com donar resposta a totes les necessitats d'informació sobre anàlisis bibliomètrics d'altres unitats i departaments de la Universitat i millorar la visibilitat de l'activitat científica de la Universitat Internacional de Catalunya.
Podeu contactar amb l'equip a través del correu bibliometria@uic.es
+ info: Guia completa de la Unitat de Bibliometria
La Universitat Internacional de Catalunya s'incorpora al servei de valises del CSUC
Publicat el 14/11/2022La Universitat Internacional de Catalunya s'ha integrat aquest 3 de novembre al servei de valises del CSUC, que segueix creixent després que el passat setembre s'hi afegís també l'equipament GEPA com a nou punt de pas del circuit.
El servei de valises del CSUC es troba actiu des del 1998 i serveix per recollir i entregar els documents que les universitats i la Biblioteca de Catalunya posen en circulació, tant del Préstec Interbibliotecari (PI) com del Préstec Consorciat (PUC).
+ info: notícia original del CSUC
Horizon Results Booster: Com maximitzar l'impacte social dels resultats de la teva recerca
Publicat el 14/11/2022Amb el suport de la Comissió Europea, els serveis de Horizon Results Booster es presten als projectes del 7PM, H2020 i d'educació superior sense cap cost. Els serveis gratuïts són prestats per experts i cobreixen diverses vies en les activitats de Difusió i Explotació, en particular la Difusió i Explotació de Carteres, el Desenvolupament de Plans de Negoci i el servei Go to Market. La sessió informativa abastarà informació sobre els serveis i inclourà testimoniatges dels qui ja s'han beneficiat de Horizon Results Booster.
La sessió es retransmetrà en streaming a través de Youtube.
Webinars de Clarivate novembre de 2022
Publicat el 14/11/2022Descubra la investigación global emergente: seminario web sobre el Archivo del Índice de citación de fuentes emergentes (ESCI, por sus siglas en inglés)
L'Índex de citació de fonts emergents (ESCI) és una part fonamental de la Web of Science Core Collection. Conté més de 8100 revistes que s'han sotmès a una rigorosa selecció per part de l'equip de WoS, i amplia les opcions dels usuaris per a descobrir nous àmbits de recerca en disciplines que estan evolucionant, així com contingut acadèmic interdisciplinari rellevant per a camps de recerca que canvien a gran velocitat.
En aquest seminari web, parlarem sobre la importància del contingut de l'ESCI per a les universitats i organitzacions de recerca espanyoles des del punt de vista del contingut i de les mètriques de recerca.
El webinar tindrà lloc el 23 de novembre a les 11:00 h.
+ info: Inscriu-te amb el teu correu institucional.
¿Qué hay de nuevo en InCites?
InCites es una herramienta esencial para la evaluación del impacto académico de las publicaciones. Dedicaremos esta sesión a la presentación de las nuevas funcionalidades que han aparecido en los últimos 12 meses, a saber:
Crear y analizar grupos de investigadores, instituciones, etc.
Utilizar el esquema de evaluación del Global Ranking of Academic Subjects (GRAS)
Analizar su contribución a los Objetivos de Desarrollo Sostenible (ODS)
Guardar y compartir conjuntos de datos
El webinar tindrà lloc el 23 de novembre a les 11:00 h.
+ info: Inscriu-te amb el teu correu institucional.
APIs de datos y métricas de Clarivate Web of Science
Las API de la Web of Science integran perfectamente los mejores datos de publicación y citación del mundo, dándole flexibilidad y control de los indicadores bibliométricos normalizados y de mayor calidad. Las API de la Web of Science de Clarivate potencian los sistemas de su institución, sus portales de investigación, así como sus capacidades de análisis y evaluación. Esta sesión pretende ofrecer una introducción a las API de Web of Science, InCites y JCR, así como sugerir métodos prácticos para empezar a utilizarlas.
Casos de uso de las API (basados en la integración de datos y en proyectos)
Cómo obtener acceso a las API
+ info: Inscriu-te amb el teu correu institucional.
Bases reguladores dels ajuts Joan Oró per a la contractació de personal investigador predoctoral en formació (FI)
Publicat el 03/11/2022S'ha publicat la resolució d'aprovació de les bases reguladores de les antigues ajudes a la contractació de personal investigador predoctoral (FI) d'AGAUR. Aquestes ajudes passen a rebre el nom d'ajuts Joan Oró, però manté l'acrònim FI. Encara no s'ha obert la presentació de candidatures.
Podeu consultar la resolució completa a través del següent enllaç.
Posgrado de formación de Especialistas en Investigación Social aplicada y análisis de datos 2022-2023 (CIS)
Publicat el 02/11/2022S'ha obert la convocatòria en règim de concurrència competitiva per a la matrícula i ajudes de matrícula pel postgrau ofert pel CIS (Centro de Investigaciones Sociológica) Especialistas en Investigación Social Aplicada y Análisis de datos 2022-2023.
Termini de sol·licituds el 21 de novembre.
+ info: Orden de convocatoria, Extracto de convocatoria
Octubre, 2022
ANECA publica el calendari de Sexennis de 2022
Publicat el 20/10/2022Està previst que la convocatòria d'avaluació de l'activitat investigadora es faci pública en BOE el mes de desembre per a donar a conèixer amb antelació suficient l'actualització dels criteris específics.
Les sol·licituds podran presentar-se del 16 de gener al 6 de febrer de 2023, a fi de deixar temps suficient per a la preparació de la documentació requerida sense interferir en els dies no lectius de Nadal.
Coincidint amb el període de presentació de sol·licituds, el dia 17 de gener de 2023 es realitzaran, al llarg de tot el dia, sessions explicatives del desenvolupament de les directrius d'aplicació dels criteris específics de cada comitè, amb quatre edicions consecutives de #ConversacionesConANECA.
Les resolucions de l'avaluació es comunicaran al personal funcionari del 17 al 30 d'abril de 2023. En el cas de les sol·licituds que afecten el personal laboral, la comunicació als seus Centres es realitzarà del 3 al 12 de maig de 2023.
+info: ANECA al día nº 52
Webinars de Clarivate
Publicat el 20/10/2022Clarivate ofereix aquest 27 d'octubre un webinar sobre com dur a terme una recerca que contribueixi als ODS.
Les institucions de recerca de tot el món han fet dels ODS de Nacions Unides una part integral de la seva missió. Per a avançar en la recerca dirigida als reptes globals, és necessari comptar amb els components bàsics com a punt de partida. Amb les dades i les eines adequades, és possible accelerar l'esforç a generar recerca nova amb una visió realment multidimensional dels temes relacionats amb els ODS.
Uneix-te a aquesta sessió per a aprendre a explorar la base històrica dels avanços d'avui, descobrir noves aplicacions per a un descobriment de recerca multidisciplinària i avaluar ràpidament el panorama de recerca actual per a un ODS.
Agiliza la contribución de tu investigación a los Objetivos de Desarrollo Sostenible de Naciones Unidas.
27 de octubre 11:00-12:00
+ info: Inscriu-te amb el teu correu institucional.
Xerrada sobre "Los beneficios de la Ciencia Abierta para los investigadores"
Publicat el 03/10/2022El CSUC, en el marc de la Setmana Internacional de l'Accés Obert 2022, organitzarà una xerrada sobre els beneficis de la ciència oberta pels investigadors.
La ponent serà Bianca Amaro, presidenta de la Red de Repositorios de Acceso Abierto a la Ciencia.
La manera de fer ciència està canviant a tot el món. Les accions de la ciència oberta ja són una realitat al món de la investigació internacional. Els investigadors són actors fonamentals en la implementació de la ciència oberta. No hi ha marxa enrere. Els investigadors han de conèixer millor què és la ciència oberta i els beneficis de les pràctiques per al desenvolupament científic i de les investigacions.
La xerrada serà telemàtica, però cal una inscripció prèvia. Us podeu inscriure a través d'aquest enllaç.
+info: Pàgina del CSUC
Setembre, 2022
EU - Webinar: Technology Transfer
Publicat el 29/09/2022L'objectiu d'aquest seminari web és presentar als participants els elements i conceptes clau en els àmbits de la transferència de coneixements i tecnologia.
La transferència de tecnologia és un procés complex en el qual intervenen molts factors no científics i no tecnològics. Perquè la transferència de tecnologia tingui èxit no n'hi ha prou amb obtenir resultats de recerca bons o d'alta qualitat; també són components necessaris la conscienciació i la voluntat generals, tant a nivell d'organitzacions com d'individus, així com les habilitats i la capacitat relacionades amb aspectes específics, com l'accés al finançament de risc i la gestió de la propietat intel·lectual (PI).
El webinar tindrà lloc el 26 d'octubre de 10:30 h a 12:00 h.
+ info: Pàgina de l'event, Registra't
Taller de preparació de propostes - MSCA Doctoral
Publicat el 28/09/2022AGAUR organitza un taller en línia per facilitar informació i eines pràctiques per a què els sol·licitants puguin adequar la seva proposta als objectius i requisits d'aquest programa de finançament. Es tracta d’una sessió interactiva per a resoldre dubtes i s’espera que els participants tinguin coneixements previs sobre el programa.
Es farà a través de Zoom, en castellà, i les ponents seran Cristina Gómez de l'Oficina Europea del Ministeri de Ciència i Innovació-FECYT (NCP MSCA) i Aïda Diaz del Departament de Recerca i Universitats (NCP Clúster 2 i WIDERA).
+ info: Formulari d'inscripció, Web de l'activitat
Publica en accés obert amb Wiley
Publicat el 22/09/2022Si ets PDI de UIC Barcelona, pots publicar en accés obert en una de les revistes híbrides de Wiley, sense cost. Consulta el llistat complet aquí.
D'aquest llistat, Biblioteca ha seleccionat les revistes del quartil 1 del Journal Citation Reports, per categories. Descarrega't el llistat!
+info: Procediment a seguir pels autors espanyols, Serveis per a autors de Wiley
II Ciclo de Formación online de Web of Science
Publicat el 19/09/2022Durant el mes vinent d'octubre, es duran a terme unes jornades de formació de Web of Science que la FECYT ha organitzat juntament amb Clarivate, emmarcades dins de l'II Cicle de Formació En línia de la base de dades WoS, i que tindran lloc des del 3 al 21 d'octubre de 2022.
S'han establert 15 sessions gratuïtes, en espanyol, de 75 minuts de durada, i gairebé totes, en horari de matí. Aquestes formacions estan dirigides a la comunitat universitària, personal de biblioteques, comunitat investigadora i qualsevol usuari de la base de dades WoS.
Els assistents a la jornada de formació en línia hauran de respondre al 100% de les qüestions en línia que es plantegin durant la sessió en directe per a rebre l'enquesta i el posterior certificat d'assistència (a les tres setmanes de finalització del cicle de formació).
Podeu consultar el calendari de formacions i el formulari d'inscripció a través d'aquest enllaç. Recordeu que us heu d'inscriure amb el vostre correu institucional i rebreu un correu de confirmació de la sessió en què us heu inscrit.
InCites a UIC Barcelona
Publicat el 08/09/2022El Servei de Biblioteca de UIC Barcelona s'ha subscrit recentment a la base de dades InCites. Aquesta base de dades complementa i treballa la informació que recopila la Web of Science.
Per poder accedir, ho haureu de fer a través de a Web of Science, accedint a través del menú de Products.
Si necessiteu ajuda per accedir, podeu contactar amb Biblioteca a través del correu biblioteca@uic.es
Webinars de Web of Science
Publicat el 08/09/2022Clarivate presentarà les novetats dels perfils de Web of Science en un webinar que tindrà lloc el pròxim 28 de setembre.
Si esteu interessats, us podeu inscriure a través del següent link:
¿Qué hay de nuevo con los perfiles de los investigadores en la Web of Science? [28 de setembre, 11:00 - 12:00 h]
El personal investigador necesita hacer visible su trabajo mediante perfiles públicos individuales que presentan el núcleo de sus actividades, ya sean publicaciones académicas, citas, revisiones por pares o trabajos de edición de revistas. El 18 de agosto, los perfiles de Publons se han trasladado a la Web of Science. Únete a esta sesión para aprender todas las novedades sobre los perfiles de investigador de la Web of Science, y aprende a gestionar tu perfil para aumentar tu visibilidad y la de tu institución. Si no puedes asistir a la sesión, inscríbete de todos modos. La sesión se grabará, y todos los inscritos recibirán un correo de seguimiento con el enlace de la grabación.
Agost, 2022
Publons s'incorpora a Web of Science
Publicat el 31/08/2022Ja feia mesos que es va anunciar la desaparició del portal Publons i la seva pròxima incorporació al portal de Web of Science. Aquesta fusió ja s'ha fet realitat i a partir d'ara tenim un nou canvi d'imatge al portal de Clarivate.
Publons va aparèixer per la necessitat d'accés públic als perfils d'autor, millorant així la visibilitat de la seva recerca. La novetat és que els perfils d'autor que abans no eren visibles sense subscripció a la base de dades, ara són visibles, parcialment, directament a la Web of Science. Podrem veure el llistat de les últimes deu publicacions de l'autor i les seves mètriques principals. D'aquesta manera, ja no serà necessària l'existència de Publons.
En cas d'estar autenticats a WoS, podrem accedir al nostre perfil d'investigador complet des del menú esquerre de la pantalla. Ara, a més de les mètriques de l'autor completes, podrem consultar també el nombre de revisions fetes i per a quins journals s'han fet.
Per més informació, us convidem a visitar la guia de la Web of Science sobre els nous perfils d'autor.
Juliol, 2022
MSCA Postdoctoral Fellowship 22
Publicat el 19/07/2022S'ha publicat un manual amb l'objectiu d'ajudar i donar suport a qualsevol persona que presenti una proposta a la convocatòria de beques postdoctorals de MSCA del 2022. És un document no oficial preparat per MSCA-NET, la Xarxa de Punts de Contacte Nacionals. El teniu disponible en línia a la seva pàgina web.
Webinars de Web of Science i Journal Citation Reports per Clarivate
Publicat el 14/07/2022La setmana que ve estan programats dos nous webinars de Clarivate per presentar les novetats de Web of Science i del JCR edició 2022. Si esteu interessats, us podeu inscriure a través dels links que teniu a continuació:
¿Qué hay de nuevo en la Web of Science? [20 juliol, 11:00 - 12:00 h]
En julio de 2021, todos los usuarios del mundo comenzaron a ver la nueva versión de la Web of Science. Desde entonces, hemos ido añadiendo nuevas funcionalidades cada mes. Apúntate a esta sesión para conocer las nuevas funcionalidades lanzadas en el último año.
Inscriu-te amb el correu institucional
¿Qué hay de nuevo en Journal Citation Reports? [22 juliol, 11:00 - 12:00 h]
La edición 2022 de Journal Citation Reports se lanzó el 28 de junio. Descubre las últimas adiciones a la plataforma de inteligencia de las revistas. Únete a nuestro webinario para aprender cómo analizar el impacto de una revista explorando una amplia gama de indicadores de citación, tanto si presentas tu primer manuscrito como si gestionas una amplia cartera de publicaciones.
Inscriu-te amb el correu institucional
Cómo aplicar la perspectiva de género en investigación social: casos prácticos
Publicat el 08/07/2022
Es troben obertes les inscripcions per al taller en línia Cómo aplicar la perspectiva de género en investigación social: casos prácticos, per la prof. Fàtima Arranz Lozano. S'impartirà el pròxim 14 de juliol, de 16:00 a 19:00 hores. El seu objectiu és presentar eines conceptuals, analítiques i procediments fonamentals en la incorporació de la perspectiva de gènere en el procés de recerca social.
El taller tindrà una durada de 3 hores, amb un interval de descans. Els últims 30 minuts estaran destinats a resoldre dubtes respecte dels seus propis treballs de recerca.
+ info: pàgina de Qualitativa
Resolucions beques Ramón y Cajal
Publicat el 07/07/2022S'ha publicat la proposta de seleccionats beneficiaris de l'ajuda Ramón y Cajal 2021. Han resultat seleccionats dos doctors del departament de Ciències Bàsiques de UIC Barcelona: la doctora Roni Wright i el doctor Adam Ranson, per l'àrea de Biomedicina i per l'àrea de Biociències i biotecnologia respectivament.
+ info: Resolución provisional (07/07/2022)Juny, 2022
Actualització JCR
Publicat el 28/06/2022S'ha publicat el Journal Citation Reports 2022, corresponent a l'índex de qualitat del 2021. Aquesta edició està formada per:
12,828 Science journals
6,691 Social Science journals
3,092 Arts & Humanities journals
5,300 Gold Open Access journals
Podeu consultar la nova actualització a través de la Web of Science, accedint pel catàleg de Biblioteca.