Notícies d'interés

Gener, 2023

Webinar: Apoyo a la carrera investigadora en el Horizon Europe (RedOE i Zabala Innovation)

Publicat el 27/01/2023

La RedOE de CRUE i l’empresa Zabala Innovation han organitzat un webinar titulat “Apoyo a la Carrera Investigadora en Horizon Europe”.

Es celebrará el pròxim dia 2 de ferbrer de 13:00 a 14:00 h, en format online, i es tractaran els temes següents:

La inscripción estarà oberta fins el dia 31 de gener. Podeu acceder a través del següent enllaç.


Conversaciones con ANECA Sexenios 2023

Publicat el 12/01/2023

La Agencia ha programado para el próximo martes, 17 de enero, cuatro encuentros online a través de su espacio #ConversacionesConANECA, en el canal de la Agencia en YouTube, ANECAtv para que las presidentas de todos los comités de evaluación puedan abordar con detalle los pormenores de cada uno de los campos y explicar los baremos que utilizará cada comité evaluador. En todas, se podrán formular consultas a través del chat. Las sesiones se realizarán de acuerdo con el siguiente horario: 

9.00 a 11.00.

 12.00 a 14.00

 16.00 a 18.00

 19.00 a 21.00


+info: ANECAtv


Desembre, 2022

Nova Llei de la ciència de Catalunya

Publicat el 22/12/2022

El Parlament de Catalunya ha aprovat la nova Llei de la ciència de Catalunya. Nascuda amb un ampli consens parlamentari i entre el sistema de coneixement del país, a la llei vol garantir una ciència al servei de la societat que posi èmfasi en la innovació, la sostenibilitat, la cohesió social i l’equilibri territorial.

Concep la recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) com una eina per contribuir al benestar de les persones, la competitivitat de les empreses i l’eficàcia de les institucions públiques, i posa especial èmfasi en el servei a la ciutadania.


+info: nota de premsa


Convocatòria de Proyectos de Generación de Conocimiento 2022

Publicat el 15/12/2022

Des de l'Agencia Estatal de Investigación han fet arribar una carta referent a la propera convocatòria de Proyectos de generación de conocimiento 2022.

Les principals novetats que ha comunicat Domènec Espriu, Director de la Agencia Estatal de Investigación, són:

Tanmateix, l'apertura del període de sol·licituds està prevista per principis de gener de 2023.


Es farà un webinar que tindrà lloc el dia 21 de desembre a les 12.00 hores, a través d'aquest enllaç: https://us06web.zoom.us/j/83986101790


+ info: Orden de bases, Modelos de documentos, Anunci del webinar


S'han publicat els plans de treball definitius d'Horizon Europe 2023-2024

Publicat el 15/12/2022

Ja es poden consultar els plans de treball d'Horizon Europe 2023-2024.

La Comissió Europea està preparant jornades informatives per presentar els diferents topics. Podeu consultar les següent jornades a través d'aquest enllaç.


+ info: Consultar els plans


S'ha publicat el calendari de convocatòries del Ministerio de Ciencia e Innovación

Publicat el 02/12/2022

S'ha fet pública una actualització del calendari de convocatòries del Ministeri on apareixen dues notícies importants.

La convocatòria de contractes predoctorals lligats als projectes de generació de coneixement i la nova convocatòria de Proyectos de generación del conocimiento sortiran entre desembre del 2022 i gener del 2023

Tanmateix, recordeu que la nova convocatòria de Proyectos de generación del conocimiento inclou per primera vegada els contractes predoctorals associats.


Descarrega't el calendari a través d'aquest enllaç.


Reflexions al voltant de les noves tendències internacionals d’avaluació del professorat: cap a on volem anar?

Publicat el 01/12/2022

L’objectiu d’aquest seminari és el de reflexionar sobre nous enfocaments de l’avaluació de la recerca a partir de dues presentacions. La d’un ponent de relleu internacional sobre el tema i la presentació dels principals resultats de l’estudi realitzat per un grup investigadors per encàrrec de la Agencia Canaria de Calidad Universitaria y Evaluación.

Data: 14/12/2022


+ info: web AQU, Programa, Inscriu-te


Novembre, 2022

Curs de Redacció de projectes Erasmus+

Publicat el 24/11/2022

El objetivo general de este curso es dotar a los participantes de las habilidades y conocimientos sobre cómo preparar propuestas competitivas dentro de la convocatoria Erasmus + KA2 Capacity Building in Higher Education.

Este curso es impartido por senior project managers de la OGPI (Oficina de Gestión de Proyectos Institucionales de la Universidad de Alicante.

Se llevará a cabo durante los días 29 y 30 de noviembre.


+info: web oficial de la OGPI de Alicante


Advanced Grants 2022 – sessió de coaching

Publicat el 24/11/2022

L’AGAUR dona suport als candidats de la convocatòria Advanced Grants que han estat convidats a l’entrevista de l'ERC en la 2a fase d’avaluació i organitza una sessió de coaching interactiva per oferir indicacions als investigadors i resoldre dubtes concrets per preparar l’entrevista.

Si voleu participar, haureu enviar el nom IP, correu electrònic, institució, títol i acrònim del projecte, panell i la data d’entrevista a spei.agaur@gencat.cat


+info: Notícia original d'AGAURUnitat de Bibliometría de UIC Barcelona

Publicat el 17/11/2022


Sabíeu que el Servei de Biblioteca de UIC Barcelona disposa d'una Unitat de Bibliometria? Sabeu per a què serveix? 

La Unitat de Bibliometria té la missió principal d'oferir els seus serveis al personal investigador i el professorat, així com donar resposta a totes les necessitats d'informació sobre anàlisis bibliomètrics d'altres unitats i departaments de la Universitat i millorar la visibilitat de l'activitat científica de la Universitat Internacional de Catalunya.

Podeu contactar amb l'equip a través del correu bibliometria@uic.es


+ info: Guia completa de la Unitat de Bibliometria


La Universitat Internacional de Catalunya s'incorpora al servei de valises del CSUC

Publicat el 14/11/2022

La Universitat Internacional de Catalunya s'ha integrat aquest 3 de novembre al servei de valises del CSUC, que segueix creixent després que el passat setembre s'hi afegís també l'equipament GEPA com a nou punt de pas del circuit. 

El servei de valises del CSUC es troba actiu des del 1998 i serveix per recollir i entregar els documents que les universitats i la Biblioteca de Catalunya posen en circulació, tant del Préstec Interbibliotecari (PI) com del Préstec Consorciat (PUC).


+ info: notícia original del CSUC


Horizon Results Booster: Com maximitzar l'impacte social dels resultats de la teva recerca

Publicat el 14/11/2022

Amb el suport de la Comissió Europea, els serveis de Horizon Results Booster es presten als projectes del 7PM, H2020 i d'educació superior sense cap cost. Els serveis gratuïts són prestats per experts i cobreixen diverses vies en les activitats de Difusió i Explotació, en particular la Difusió i Explotació de Carteres, el Desenvolupament de Plans de Negoci i el servei Go to Market. La sessió informativa abastarà informació sobre els serveis i inclourà testimoniatges dels qui ja s'han beneficiat de Horizon Results Booster.

La sessió es retransmetrà en streaming a través de Youtube.


Webinars de Clarivate novembre de 2022

Publicat el 14/11/2022

Descubra la investigación global emergente: seminario web sobre el Archivo del Índice de citación de fuentes emergentes (ESCI, por sus siglas en inglés)

L'Índex de citació de fonts emergents (ESCI) és una part fonamental de la Web of Science Core Collection. Conté més de 8100 revistes que s'han sotmès a una rigorosa selecció per part de l'equip de WoS, i amplia les opcions dels usuaris per a descobrir nous àmbits de recerca en disciplines que estan evolucionant, així com contingut acadèmic interdisciplinari rellevant per a camps de recerca que canvien a gran velocitat. 

En aquest seminari web, parlarem sobre la importància del contingut de l'ESCI per a les universitats i organitzacions de recerca espanyoles des del punt de vista del contingut i de les mètriques de recerca.

El webinar tindrà lloc el 23 de novembre a les 11:00 h.

+ info: Inscriu-te amb el teu correu institucional.


¿Qué hay de nuevo en InCites?

InCites es una herramienta esencial para la evaluación del impacto académico de las publicaciones. Dedicaremos esta sesión a la presentación de las nuevas funcionalidades que han aparecido en los últimos 12 meses, a saber:

El webinar tindrà lloc el 23 de novembre a les 11:00 h.

+ info: Inscriu-te amb el teu correu institucional.


APIs de datos y métricas de Clarivate Web of Science

Las API de la Web of Science integran perfectamente los mejores datos de publicación y citación del mundo, dándole flexibilidad y control de los indicadores bibliométricos normalizados y de mayor calidad.  Las API de la Web of Science de Clarivate potencian los sistemas de su institución, sus portales de investigación, así como sus capacidades de análisis y evaluación. Esta sesión pretende ofrecer una introducción a las API de Web of Science, InCites y JCR, así como sugerir métodos prácticos para empezar a utilizarlas. 

+ info: Inscriu-te amb el teu correu institucional.


Bases reguladores dels ajuts Joan Oró per a la contractació de personal investigador predoctoral en formació (FI)

Publicat el 03/11/2022

S'ha publicat la resolució d'aprovació de les bases reguladores de les antigues ajudes a la contractació de personal investigador predoctoral (FI) d'AGAUR. Aquestes ajudes passen a rebre el nom d'ajuts Joan Oró, però manté l'acrònim FI. Encara no s'ha obert la presentació de candidatures.

Podeu consultar la resolució completa a través del següent enllaç.


Posgrado de formación de Especialistas en Investigación Social aplicada y análisis de datos 2022-2023 (CIS)

Publicat el 02/11/2022

S'ha obert la convocatòria en règim de concurrència competitiva per a la matrícula i ajudes de matrícula pel postgrau ofert pel CIS (Centro de Investigaciones Sociológica) Especialistas en Investigación Social Aplicada y Análisis de datos 2022-2023.

Termini de sol·licituds el 21 de novembre.


+ info: Orden de convocatoria, Extracto de convocatoria


Octubre, 2022

ANECA publica el calendari de Sexennis de 2022

Publicat el 20/10/2022

Està previst que la convocatòria d'avaluació de l'activitat investigadora es faci pública en BOE el mes de desembre per a donar a conèixer amb antelació suficient l'actualització dels criteris específics. 

Les sol·licituds podran presentar-se del 16 de gener al 6 de febrer de 2023, a fi de deixar temps suficient per a la preparació de la documentació requerida sense interferir en els dies no lectius de Nadal. 

Coincidint amb el període de presentació de sol·licituds, el dia 17 de gener de 2023 es realitzaran, al llarg de tot el dia, sessions explicatives del desenvolupament de les directrius d'aplicació dels criteris específics de cada comitè, amb quatre edicions consecutives de #ConversacionesConANECA. 

Les resolucions de l'avaluació es comunicaran al personal funcionari del 17 al 30 d'abril de 2023. En el cas de les sol·licituds que afecten el personal laboral, la comunicació als seus Centres es realitzarà del 3 al 12 de maig de 2023.


+info: ANECA al día nº 52


Webinars de Clarivate

Publicat el 20/10/2022

Clarivate ofereix aquest 27 d'octubre un webinar sobre com dur a terme una recerca que contribueixi als ODS.

Les institucions de recerca de tot el món han fet dels ODS de Nacions Unides una part integral de la seva missió. Per a avançar en la recerca dirigida als reptes globals, és necessari comptar amb els components bàsics com a punt de partida. Amb les dades i les eines adequades, és possible accelerar l'esforç a generar recerca nova amb una visió realment multidimensional dels temes relacionats amb els ODS. 

Uneix-te a aquesta sessió per a aprendre a explorar la base històrica dels avanços d'avui, descobrir noves aplicacions per a un descobriment de recerca multidisciplinària i avaluar ràpidament el panorama de recerca actual per a un ODS.

Agiliza la contribución de tu investigación a los Objetivos de Desarrollo Sostenible de Naciones Unidas. 


+ info: Inscriu-te amb el teu correu institucional.


Xerrada sobre "Los beneficios de la Ciencia Abierta para los investigadores"

Publicat el 03/10/2022

El CSUC, en el marc de la Setmana Internacional de l'Accés Obert 2022, organitzarà una xerrada sobre els beneficis de la ciència oberta pels investigadors.

La ponent serà Bianca Amaro, presidenta de la Red de Repositorios de Acceso Abierto a la Ciencia.

La manera de fer ciència està canviant a tot el món. Les accions de la ciència oberta ja són una realitat al món de la investigació internacional. Els investigadors són actors fonamentals en la implementació de la ciència oberta. No hi ha marxa enrere. Els investigadors han de conèixer millor què és la ciència oberta i els beneficis de les pràctiques per al desenvolupament científic i de les investigacions.

La xerrada serà telemàtica, però cal una inscripció prèvia. Us podeu inscriure a través d'aquest enllaç.


+info: Pàgina del CSUC


Setembre, 2022

EU - Webinar: Technology Transfer

Publicat el 29/09/2022

L'objectiu d'aquest seminari web és presentar als participants els elements i conceptes clau en els àmbits de la transferència de coneixements i tecnologia.

La transferència de tecnologia és un procés complex en el qual intervenen molts factors no científics i no tecnològics. Perquè la transferència de tecnologia tingui èxit no n'hi ha prou amb obtenir resultats de recerca bons o d'alta qualitat; també són components necessaris la conscienciació i la voluntat generals, tant a nivell d'organitzacions com d'individus, així com les habilitats i la capacitat relacionades amb aspectes específics, com l'accés al finançament de risc i la gestió de la propietat intel·lectual (PI).

El webinar tindrà lloc el 26 d'octubre de 10:30 h a 12:00 h.


+ info: Pàgina de l'event, Registra't


Taller de preparació de propostes - MSCA Doctoral

Publicat el 28/09/2022

AGAUR organitza un taller en línia per facilitar informació i eines pràctiques per a què els sol·licitants puguin adequar la seva proposta als objectius i requisits d'aquest programa de finançament. Es tracta d’una sessió interactiva per a resoldre dubtes i s’espera que els participants tinguin coneixements previs sobre el programa.

Es farà a través de Zoom, en castellà, i les ponents seran Cristina Gómez de l'Oficina Europea del Ministeri de Ciència i Innovació-FECYT (NCP MSCA) i Aïda Diaz del Departament de Recerca i Universitats (NCP Clúster 2 i WIDERA).


+ info: Formulari d'inscripció, Web de l'activitat


Publica en accés obert amb Wiley

Publicat el 22/09/2022

Si ets PDI de UIC Barcelona, pots publicar en accés obert en una de les revistes híbrides de Wiley, sense cost. Consulta el llistat complet aquí

D'aquest llistat, Biblioteca ha seleccionat les revistes del quartil 1 del Journal Citation Reports, per categories. Descarrega't el llistat!


+info: Procediment a seguir pels autors espanyols, Serveis per a autors de Wiley


II Ciclo de Formación online de Web of Science

Publicat el 19/09/2022

Durant el mes vinent d'octubre, es duran a terme unes jornades de formació de Web of Science que la FECYT ha organitzat juntament amb Clarivate, emmarcades dins de l'II Cicle de Formació En línia de la base de dades WoS, i que tindran lloc des del 3 al 21 d'octubre de 2022

S'han establert 15 sessions gratuïtes, en espanyol, de 75 minuts de durada, i gairebé totes, en horari de matí. Aquestes formacions estan dirigides a la comunitat universitària, personal de biblioteques, comunitat investigadora i qualsevol usuari de la base de dades WoS.

Els assistents a la jornada de formació en línia hauran de respondre al 100% de les qüestions en línia que es plantegin durant la sessió en directe per a rebre l'enquesta i el posterior certificat d'assistència (a les tres setmanes de finalització del cicle de formació).

Podeu consultar el calendari de formacions i el formulari d'inscripció a través d'aquest enllaç. Recordeu que us heu d'inscriure amb el vostre correu institucional i rebreu un correu de confirmació de la sessió en què us heu inscrit.


InCites a UIC Barcelona

Publicat el 08/09/2022

El Servei de Biblioteca de UIC Barcelona s'ha subscrit recentment a la base de dades InCites. Aquesta base de dades complementa i treballa la informació que recopila la Web of Science.

Per poder accedir, ho haureu de fer a través de a Web of Science, accedint a través del menú de Products.

Si necessiteu ajuda per accedir, podeu contactar amb Biblioteca a través del correu biblioteca@uic.es


Webinars de Web of Science

Publicat el 08/09/2022

Clarivate presentarà les novetats dels perfils de Web of Science en un webinar que tindrà lloc el pròxim 28 de setembre.

Si esteu interessats, us podeu inscriure a través del següent link:

¿Qué hay de nuevo con los perfiles de los investigadores en la Web of Science? [28 de setembre, 11:00 - 12:00 h]

El personal investigador necesita hacer visible su trabajo mediante perfiles públicos individuales que presentan el núcleo de sus actividades, ya sean publicaciones académicas, citas, revisiones por pares o trabajos de edición de revistas. El 18 de agosto, los perfiles de Publons se han trasladado a la Web of Science. Únete a esta sesión para aprender todas las novedades sobre los perfiles de investigador de la Web of Science, y aprende a gestionar tu perfil para aumentar tu visibilidad y la de tu institución. Si no puedes asistir a la sesión, inscríbete de todos modos. La sesión se grabará, y todos los inscritos recibirán un correo de seguimiento con el enlace de la grabación.

Inscriu-te amb el correu institucional

Agost, 2022

Publons s'incorpora a Web of Science

Publicat el 31/08/2022

Ja feia mesos que es va anunciar la desaparició del portal Publons i la seva pròxima incorporació al portal de Web of Science. Aquesta fusió ja s'ha fet realitat i a partir d'ara tenim un nou canvi d'imatge al portal de Clarivate.

Publons va aparèixer per la necessitat d'accés públic als perfils d'autor, millorant així la visibilitat de la seva recerca. La novetat és que els perfils d'autor que abans no eren visibles sense subscripció a la base de dades, ara són visibles, parcialment, directament a la Web of Science. Podrem veure el llistat de les últimes deu publicacions de l'autor i les seves mètriques principals. D'aquesta manera, ja no serà necessària l'existència de Publons.

En cas d'estar autenticats a WoS, podrem accedir al nostre perfil d'investigador complet des del menú esquerre de la pantalla. Ara, a més de les mètriques de l'autor completes, podrem consultar també el nombre de revisions fetes i per a quins journals s'han fet.

Per més informació, us convidem a visitar la guia de la Web of Science sobre els nous perfils d'autor.


Juliol, 2022

MSCA Postdoctoral Fellowship 22

Publicat el 19/07/2022

S'ha publicat un manual  amb l'objectiu d'ajudar i donar suport a qualsevol persona que presenti una proposta a la convocatòria de beques postdoctorals de MSCA del 2022. És un document no oficial preparat per MSCA-NET, la Xarxa de Punts de Contacte Nacionals. El teniu disponible en línia a la seva pàgina web.


Webinars de Web of Science i Journal Citation Reports per Clarivate

Publicat el 14/07/2022

La setmana que ve estan programats dos nous webinars de Clarivate per presentar les novetats de Web of Science i del JCR edició 2022. Si esteu interessats, us podeu inscriure a través dels links que teniu a continuació:

¿Qué hay de nuevo en la Web of Science? [20 juliol, 11:00 - 12:00 h]

En julio de 2021, todos los usuarios del mundo comenzaron a ver la nueva versión de la Web of Science. Desde entonces, hemos ido añadiendo nuevas funcionalidades cada mes. Apúntate a esta sesión para conocer las nuevas funcionalidades lanzadas en el último año.

Inscriu-te amb el correu institucional

¿Qué hay de nuevo en Journal Citation Reports? [22 juliol, 11:00 - 12:00 h]

La edición 2022 de Journal Citation Reports se lanzó el 28 de junio. Descubre las últimas adiciones a la plataforma de inteligencia de las revistas. Únete a nuestro webinario para aprender cómo analizar el impacto de una revista explorando una amplia gama de indicadores de citación, tanto si presentas tu primer manuscrito como si gestionas una amplia cartera de publicaciones.

Inscriu-te amb el correu institucional


Cómo aplicar la perspectiva de género en investigación social: casos prácticos

Publicat el 08/07/2022

Es troben obertes les inscripcions per al taller en línia Cómo aplicar la perspectiva de género en investigación social: casos prácticos, per la prof. Fàtima Arranz Lozano. S'impartirà el pròxim 14 de juliol, de 16:00 a 19:00 hores. El seu objectiu és presentar eines conceptuals, analítiques i procediments fonamentals en la incorporació de la perspectiva de gènere en el procés de recerca social.

El taller tindrà una durada de 3 hores, amb un interval de descans. Els últims 30 minuts estaran destinats a resoldre dubtes respecte dels seus propis treballs de recerca.

+ info: pàgina de Qualitativa


Resolucions beques Ramón y Cajal

Publicat el 07/07/2022

S'ha publicat la proposta de seleccionats beneficiaris de l'ajuda Ramón y Cajal 2021. Han resultat seleccionats dos doctors del departament de Ciències Bàsiques de UIC Barcelona: la doctora Roni Wright i el doctor Adam Ranson,  per l'àrea de Biomedicina i per l'àrea de Biociències i biotecnologia respectivament.

+ info: Resolución provisional (07/07/2022)

Juny, 2022

Actualització JCR

Publicat el 28/06/2022

S'ha publicat el Journal Citation Reports 2022, corresponent a l'índex de qualitat del 2021. Aquesta edició està formada per:

Podeu consultar la nova actualització a través de la Web of Science, accedint pel catàleg de Biblioteca.